Η Φιλαρμονική

Το Ιστορικό της Φιλαρμονικής

filarmoniki1

Το 1936 οι Νικόλαος Γουρούβας, Κωνσταντίνος Γιαννούδας ,Απόστολος Τσικαμπάκας,έβαλαν τον θεμέλιο λίθο για να χτιστεί η Φιλαρμονική Πεντάπολης. Ξεκίνησαν την προσπάθεια αυτή έχοντας την συμπαράσταση του δραστήριου και αείμνηστου κοινοτάρχη Φωτίου Ζυμπερδίκα και πραγματοποιούν την αγορά οργάνων και την πρόσληψη ως πρώτου αρχιμουσικού του ικανότατου Χρήστου Σταματίου. Η Φιλαρμονική πραγματοποιεί την πρώτη της εμφάνισης σταχριστουγεννιάτικα κάλαντα το 1939. Τα χρόνια της βουλγαρικής κατοχής ηπροσπάθεια αυτή σταματάει και τα όργανα αρπάζονται από τους βουλγάρους κατακτητές χωρίς να επιστραφούν ποτέ.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Αρχιμουσικός  Καρατζιάς Ιωάννης γεννήθηκε στην Πεντάπολη Σερρών το 1976 και  μεγάλωσε σε αγροτική οικογένεια, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Το 1986 εντάχθηκε  στη Φιλαρμονική της Πεντάπολης σαν μαθητής με δάσκαλο τον Μπαρμπαλιό Δημήτριο και αργότερα τον Έλενα Σταύρο  το 1994 τελείωσε το Γενικό Λύκειο Πεντάπολης.

Παράλληλα έκανε σπουδές στα ανώτερα θεωρητικά  της μουσικής είναι κάτοχος πτυχίου αρμονίας και ενοργάνωσης , επί 3 χρόνια ήταν μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Σερρών με αρχιμουσικό τον Αρβανιτίδη Αναστάσιο.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Αρχιμουσικός